Välkommen till Cronström Racing

Här presenterar vi årets stora satsning i dragracing.
Teamet kommer att finnas på plats i Eskilstuna på Kjula Dragway för de 5 tävlingar som ingår i Pistonhead Open 2012. Inför denna säsong har vi till stora delar nytt team och en för oss helt ny bil. Till detta har även en stark motor införskaffats. Trots alla nya saker så har vi ändå målet att vinna cupen detta första år.
Vi vill också passa på att tacka våra spopnsorer / företag som tror på oss och hjälper oss fram i denna täta och underhållande serie.

Pro Street Klassen

Prostreet är en klass med breakout på 7.60.
Dragracing är precis som alla andra motorsporter lätt att förstå. Det går ut på att vinna, man ska göra sitt yttersta för att va först i mål. I dragracing är målet 402m (1/4 mile)bort. Vi når ca 300kmh vid mål. Sporten erbjuder vrålande motorer, burnouter och riktigt fräna bilar. I klassen Pro-street där vi tävlar har vi en minimivikt på 1150kg och man har av säkerhetsskäl satt en minimitid på 7,60sekunder. Detta gör att klassen är riktigt svår att vinna då de flesta kör nära minimitiden och därför bli reaktionstiden väldigt viktig. Förarens reaktionstider är ofta det som avgör hela racet, några få hundradels sekunder är godkänt

CMR på Facebook

Löpande uppdateringar på Facebook.
På vår facebooksida kan du få löpande information om den aktuella tävlingen samt en del dagsfärska bilder, detta uppdateras i mån av tid.

Senaste Tävlingen/Event
Pistonhead Open #1 kördes 12-13 Maj. En lyckad första tävling där det mesta föll på plats. Regn på Lördagen men fin racedag på söndagen. Bästa tid 7,75/283kmh.

Notiser

CarTown.se
Cartown säljer blinkerskonverteringar till USA-bilar samt Haoloringar afterburners mm.


TT Fordonskadecenter
TT Utför försäkringsjobb på bilar, plåt & lackarbeten, riktningar och service.


Totalmek i Nyköping
Totalmek i Nyköping utför motorrenoveringar och ombyggnationer av bilar & motorer.